Zöld Föveny Hotel***

Eger,Törökfürdő sétány 34.

---

A Bor Ünnepe Egerben

2024.07.04. 11:56:03

Július 11-én, csütörtökön kezdődik Eger városában az Egri Bor Ünnepe. A finom nedűk állnak majd a figyelem középpontjában. Több fellépő is szórakoztatja a vendégeket három napon át. Borlovagrend kitüntetés is átadásra kerül.

tovább...

---

Kaláka Fesztivál Egerben.

2024.06.20. 17:43:20

Június 27-én, csütörtökön kezdődik Egerben a 44. Kaláka Fesztivál és négy napon át várja a látogatókat. Sokrétű zenei előadások mellett a kicsikre is gondolva, Gyerekfesztivál lesz, bábjátékkal, vándor játszótérrel és fotószínházzal a Rutkai Bori

tovább...

---

Napbor Ünnep Egerben.

2024.06.06. 12:31:41

Június 15-én, szombaton rendezik meg Egerben a Napbor Ünnepét, melyet St. Andrea nap alkalmából tartanak meg évente. Délben indul a programok sora. Pincelátogatással lesz lehetőség a jó borok kóstolására. Zenés programok is emelik majd az esemény színvonalát.

tovább...

---

Jubileumi koncert a Nemzeti Összetartozásért Egerben.

2024.05.23. 16:58:07

Június 5-én, szerdán ad koncertet Egerben a Gárdonyi Géza Színházban Hegyesi-Hudák Margit este hat órai kezdettel. Az est vendége a négy tagú Four Fathers ének együttes lesz, mely közel 30 éve alakult és kíséret nélkül adja elő dalait.

tovább...

---

Bereczki Zoltán akusztikus koncertje Egerben.

2024.05.10. 12:28:27

Május 19-én, vasárnap érkezik Egerbe Bereczki Zoltán, hogy megtartsa koncertjét a Gárdonyi Géza Színházban 19 órai kezdettel. A művész sokoldalú, mert nem csak énekesként, de zenészként, producerként és színészként is ismerhetjük. Ezen az estén a legszebb dalait adja majd elő.

tovább...

Húsvét az Egri várban.

2023.03.29. 16:55:17

A borok városában, Egerben Húsvét ünnepén a Vár területére irányul majd a figyelem középpontja. Több programmal is készülnek a szervezők erre a jeles eseményre.

 

Április 7-én, Nagypénteken, mely piros betűs ünnep, kezdődik a hosszú hétvége és egészen Húsvét végéig, azaz hétfőig tart.

 

A négy nap alatt több alkalommal is megmutatják magukat a vár vitézei, de még az asszonyai is. Érdekes történeteket mesélnek majd a látogatóknak.

 

Fegyverek és korabeli viseletek bemutatása is szerepel a programok sorában. Ezeket az eddigi rendezvények alkalmával is érdeklődve figyelték a vendégek. Szinte valamennyi korosztály kíváncsi ezekre a különleges bemutatókra.

 

A gasztronómiáról sem feledkeztek meg a szervezők. Ilyen jellegű bemutató is emeli majd az ünnep színvonalát.

 

A kézművesek mesterségébe is engednek betekintést, minden érdeklődő számára. Ezen kívül a népi iparművészek is tartanak majd bemutatót.

 

Ezeken belül érdekes tevékenységekkel is szórakoztatják a vendégeket. Ilyen a kártolás és a nemezelés, de ismertebb mesterségek is megismerésre kerülnek. A szövés-fonás, fafaragás, kovácsolás is előtérbe kerül.

 

Nem maradnak le a vendégek a bőrdíszműves mesterség részletes megismeréséről sem.

 

Szinte biztosra vehetjük, hogy kellemesen fog telni ez a hétvége.

Weblapkészítő: Avasweb Kft.