Zöld Föveny Hotel***

Eger,Törökfürdő sétány 34.

---

Udvaros Dorottya előadása Egerben.

2023.05.24. 11:30:34

Június 7-én, szerdán tart koncertet Udvaros Dorottya színművésznő Egerben, a Bartakovics Béla közösségi Házban, este hét órától. Előadásnak címe: Majdnem valaki. Egy átutazó szemszögéből és története kapcsán alakul a cselekmény egy 30 éve indult eseményből.

tovább...

---

Városi Gyereknap Egerben.

2023.05.16. 16:16:34

Május 27-én, szombaton kerül megrendezésre Egerben a Városi Gyereknap délelőtt 10 órai kezdettel. A helyszínt az Érsekkert biztosítja. A színpadi előadásokon kívül lesz sok játéklehetőség, fotózás, valamint délután négy órától Tompeti és barátai zárják koncerttel ezt a szép napot.

tovább...

---

Egri Csillag Víkend Egerben.

2023.04.17. 09:58:02

Április 28-án, pénteken kezdődik Egerben az Egri Csillag Weekend a Dobó-téren. Három napon át tart a rendezvény. Több zenekar is fellép, és a jó borok kóstolása mellett, a finom ételek fogyasztására is lesz lehetőség.

tovább...

---

Hungarikum Piknik Egerben.

2023.04.05. 17:02:38

Április 15-én, pénteken 11 órakor kezdődik Egerben a Hungarikum Piknik a Szépasszony-völgyben és két napon át várja vendégeit. Lesz kézműves udvar és játszóház a gyerekek részére és Hungarikum kóstolóra is sor kerül. Több zenekar ad koncertet és fegyverbemutató is lesz.

tovább...

---

Húsvét az Egri várban.

2023.03.29. 16:55:17

Április 7-én, Nagypénteken kezdődik az Egri-várban a Húsvét ünneplése, négy napos programmal. A vár vitézei és asszonyai is tartanak bemutatókat, fegyverek, korabeli öltözékek és különleges mesterségek megismertetésével. Ezeken felül gasztronómiai előadások is szerepelnek a programok sorában.

tovább...

Húsvét az Egri várban.

2023.03.29. 16:55:17

A borok városában, Egerben Húsvét ünnepén a Vár területére irányul majd a figyelem középpontja. Több programmal is készülnek a szervezők erre a jeles eseményre.

 

Április 7-én, Nagypénteken, mely piros betűs ünnep, kezdődik a hosszú hétvége és egészen Húsvét végéig, azaz hétfőig tart.

 

A négy nap alatt több alkalommal is megmutatják magukat a vár vitézei, de még az asszonyai is. Érdekes történeteket mesélnek majd a látogatóknak.

 

Fegyverek és korabeli viseletek bemutatása is szerepel a programok sorában. Ezeket az eddigi rendezvények alkalmával is érdeklődve figyelték a vendégek. Szinte valamennyi korosztály kíváncsi ezekre a különleges bemutatókra.

 

A gasztronómiáról sem feledkeztek meg a szervezők. Ilyen jellegű bemutató is emeli majd az ünnep színvonalát.

 

A kézművesek mesterségébe is engednek betekintést, minden érdeklődő számára. Ezen kívül a népi iparművészek is tartanak majd bemutatót.

 

Ezeken belül érdekes tevékenységekkel is szórakoztatják a vendégeket. Ilyen a kártolás és a nemezelés, de ismertebb mesterségek is megismerésre kerülnek. A szövés-fonás, fafaragás, kovácsolás is előtérbe kerül.

 

Nem maradnak le a vendégek a bőrdíszműves mesterség részletes megismeréséről sem.

 

Szinte biztosra vehetjük, hogy kellemesen fog telni ez a hétvége.

Weblapkészítő: Avasweb Kft.