Zöld Föveny Hotel***

Eger,Törökfürdő sétány 34.

Termál és gyógyfürdő


Heves megye központjában, Egerben nem csak a sok látnivaló vonzza a turistákat és a helyi lakosság egy részét, hanem a szórakozás és nem utolsó sorban, a pihenés is fontos szerepet tölt be.


Kiváló helyszín, ezek felszínen tartására az Egri Termál és élményfürdő létesítménye, mely a Petőfi tér 2 szám alatt található. Több mint öt hektár nagyságú területén helyezkedik el, a város központi részétől alig 5-600 méterre, az egriek kedvenc strandfürdője. Összesen hét medencéből áll a fürdőkomplexum. Ebből négy, kizárólag gyógyvízzel van feltöltve.


Az 1998 és 2002 közötti évek kimondottan a fürdőhely fejlesztéséről és bővítéséről szóltak.


Köztudott, hogy az úszás nagyon egészséges sport. Ennek gyakorlása céljából egy 50 méter hosszúságú, 225 centis mélységű és átlagosan 26 fokos hőmérsékletű úszómedence áll a vendégek rendelkezésére.


Külön élménymedence kialakítása is megtörtént, fedett és nyitott résszel egyaránt. Ebben, főleg a gyerekek részére készült több meglepetés jellegű, szórakozást nyújtó, kialakított fürdőrész. Ugyanakkor a felnőtt és az idősebb korosztály számára is kiváló hely a napi munka fáradalmainak kipihenésére.


Pezsgőfürdő, víz alatti masszázs és pezsgőágy teszi még kellemesebbé a kikapcsolódást.


A felsoroltakon kívül a kicsik rendelkezésére áll még egy speciális gyermekmedence.


Az élményfürdő egész évben nyitva áll a strandolni vágyók előtt.


Az Egerben feltörő gyógyvíz hatása kétségtelenül kielégítő, reumás betegségekből adódó és egyéb fájdalmak enyhítésére szolgál.


A gyógyvizes medencék ideális hőfoka 37-re tehető. Sokan élnek a gyógy masszázs adta lehetőséggel is, ezen felül dögönyöző is igénybe vehető.


A nyitott, kisméretű medencében, melynek vízmélysége kb: 120 cm, a nyári szezonban egyszerű tornára van lehetőség. Ezt a partról képzett gyógytornász irányítja.


A medencék mellett lévő pihenőterület közelében évszázados fák nyújtanak különleges látványt. Kissé távolabb pedig büfésorok gondoskodnak a vendégek ellátásáról.


2009 év második felétől a fürdőkomplexumban helyet kapott,  a külföldön is ritkaságszámba menő Török Fürdő, növelve a hely értékét.


A strandfürdő, egészét tekintve, jó elrendezésű, nem zsúfolt, nyugodt légkört teremtő pihenőhely szerepét tölti be.


Weblapkészítő: Avasweb Kft.